سه شنبه 18 اردیبهشت 1403

تاریخچه:

اولین گام در جهت تشکیل دانشکده دندان‌پزشکی همدان در سال ۱۳۶۶ با تأسیس آموزشکده بهداشت کاران دهان و دندان برداشته شد. دانشجویان از میان داوطلبان کنکور سراسری انتخاب شده و متعهد می‌شدند که پس از گذراندن ۱۶۶ واحد نظری و عملی و فراغت از تحصیل، در خانه‌های بهداشت خدمات اولیه دندان‌پزشکی را ارئه دهند. در طی دوره تحصیل آموزش‌های لازم را در بخشهای بیماریهای دهان و تشخیص، رادیولوژی، پروتز کامل، ترمیمی، اطفال، جراحی و پریو کسب می‌کردند. آموزش دانشجویان توسط مربیانی که یک دوره تکمیلی را در دانشکده‌های بزرگ طی کرده‌ بودند صورت می‌گرفت. با تغییر سیاستهای وزارتخانه و بر اساس رأی صادره توسط چهل و دومین شورای گسترش دانشگاههای علوم پزشکی کشور در تاریخ بیست و یکم فروردین سال ۱۳۷۰، آموزشکده بهداشتکاران دهان و دندان به دانشکده دندان‌پزشکی همدان تغییر کاربری پیدا کرد. این دانشکده موظف گردید از مهرماه همان سال با ظرفیت ۳۵ نفر اقدام به پذیرش دانشجو نماید. دانشکده قبلی با فضای آموزشی حدود ۳۲۰۰ متر مربع به منظور آموزش دانشجوبان در سطح کاردانی طراحی شده بود و به همین جهت از لحاظ فیزیکی به شدت در محدودیت بود ولی در سال ۱۳۷۶ ساختمانی به مساحت ۱۲۵۰ متر مربع در ۵/۲ طبقه در محوطه دانشکده و در کنار آن توسط برادران نعمت زاده ساخته و به دانشکده اهداء شد که خود بسیاری از مشکلات موجود را مرتفع گردانید. در حال حاضر دانشکده جدید دندان‌پزشکی همدان با برخورداری از فضای آموزشی ۶۶۵۰ مترمربع در جنوب غربی شهر همدان، بلوار شهید فهمیده، روبروی پارک مردم واقع گردیده است.

گروههای آموزشی:

دندانپزشکی کودکان، ارتودنتیکس، پریودنتیکس، پروتزهای دندان، دندانپزشکی ترمیمی، اندودنتیکس، جراحی دهان، فک و صورت، بیماریهای دهان و تشخیص، رادیولوژی دندان، آسیب شناسی دهان و فک، مواد دندانی و دندانپزشکی اجتماعی